Skip to main content

Talous ja toimintaperiaatteet

Pohjolan Lääkäripäivät on Suomalaiseen Lääkäriseuraan Duodecimiin kuuluvan paikallisyhdistyksen Oulun Duodecim-seuran vuosittainen koulutustapahtuma lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Koulutusohjelman suunnittelusta vastaa eri alojen lääkäreistä koostuva johtoryhmä.

Lääkäreiden on sekä lain että lääkärietiikan mukaan huolehdittava ammattitaitonsa ylläpidosta ja kehittämisestä.  Pohjolan Lääkäripäivät tarjoaa erityisesti alueensa lääkäreille monipuolisen mahdollisuuden ammattitaidon kehittämiseen. Tapahtuman ohjelmat suunnitellaan niin, että Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan jatkokoulutustoimikunta voi hyväksyä ne erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi. Pääosa kouluttajista työskentelee lähialueiden sairaaloissa ja terveydenhuollon yksiköissä, mikä mahdollistaa myös paikallisten hoitoketjujen käsittelemisen koulutuksissa.

Lääkäripäivät ei tavoittele voittoa toiminnassaan vaan tapahtuman tuotot käytetään tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman tuotot muodostuvat osallistumismaksuista sekä näytteilleasettajien osallistumismaksuista ja mainoksista. Tapahtuman kulut koostuvat luennoitsijoiden palkkioista, matka- ja majoituskustannuksista, tilakuluista ja järjestämisen muista kustannuksista.

Tapahtumaan liittyvässä lääketieteellisessä näyttelyssä yritykset, yhdistykset ja julkisen sektorin toimijat esittelevät uusinta lääketieteellistä tietoa hoidosta, diagnostiikasta ja terveydenhuollon eri sektoreilta.

Järjestämällä tapahtuman yhteydessä olevan näyttelyn voimme tarjota lääkäreille ja heidän koulutuksestaan vastaaville työnantajille osallistumisen myös merkittävästi edullisemmin.

Lisätietoja antavat Pohjolan Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja prof. Nina Hautala, nina.hautala(at)oulu.fi ja Oulun Duodecim-seuran puheenjohtaja prof. Miia Turpeinen, miia.turpeinen(at)ppshp.fi.

Pohjolan Lääkäripäivien johtoryhmä

Nina Hautala, puheenjohtaja
Kirsi Kiukaanniemi, varapuheenjohtaja
Timo Hautala
Liisa Laatio
Ulla Lantto
Petri Lehenkari
Tapio Räihä
Anu Sauvola
Terhi Tapiainen
Minna J. Tauriainen                                                                                         Miia Turpeinen, Oulun Duodecim-seuran puheenjohtaja
Jarkko Huusko, Oulun Duodecim-seuran rahastonhoitaja
Hanna Ansakorpi, Duodecim, aluekoulutuspäällikkö
Sari Kangas, Duodecim, aluekoordinaattori

Järjestäjät

Tapahtumaviikon järjestävät Oulun Duodecim-seura ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim yhteistyössä Oulun yliopistollinen sairaalan sekä Oulun yliopiston kanssa. Myös lääketieteen opiskelijat ovat mukana järjestelyissä.

Vapaaehtoisuus

Päivien ohjelman suunnittelevat ja pääosin toteuttavat pohjoissuomalaiset lääkärit käytännössä talkootyönä. Ohjelmaehdotukset kerätään alueen lääkäreiltä ja klinikoilta toukokuussa. Ohjelmasta vastaa lääkäripäivien ohjelmaryhmä yhteistyössä johtokunnan kanssa.

Tutkimukseen

Oulun Duodecim-seura on yleishyödyllinen yhteisö. Tapahtuman mahdollinen tuotto lahjoitetaan lääketieteellisen tutkimuksen tukemiseen.

Osallistumismaksut:

MAKSUT (Alv 0 %)

1 pv = 175,00 €
2 pv = 230,00 €
3 pv = 290,00 €

Eläkeläis- ja opiskelija-alennus 50 %.

Kandisessioihin opiskelijat ilmaiseksi.

Osallistumismaksuihin lisätään 8.2. lähtien 30,00 euroa.